Рева вважає за необхідне монетизувати пільги для учасників АТО

Пільги для учасників антитерористичної операції необхідно монетизувати.

Про це міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив у інтерв'ю газеті Верховної Ради «Голос України», передає «Слово і Діло».

За його словами, зараз іде підготовка відповідного законопроекту.

«Тільки так. Іншого виходу немає. Не має бути приниження, з одного боку, ветерана війни, учасника АТО. А з іншого боку, не має підприємець бути поставлений у таку ситуацію, коли держава встановила пільгу й забула за це заплатити. Кошти потрібно платити самому ветерану. Ми даємо йому грошову компенсацію за пільги, а він на власний розсуд її використовує. На проїзд, на санаторно-курортне лікування тощо», – сказав Рева.

Станом на 2 листопада з початку антитерористичної операції на Донбасі статус учасника бойових дій отримали 197 тис. осіб.

Згідно із законом «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту», учасники АТО мають право безкоштовно їздити в громадському транспорті, отримувати медикаменти, щорічне медичне обстеження, санітарно-курортне лікування, право на 75% знижку на комунальні послуги. Пільги надаються членам сімей загиблих військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше російсько-окупаційні війська із забороненої артилерії калібру 152 мм вели вогонь у районі Бородинського та Широкиного.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО