Україна представила в ООН проект резолюції про Крим

Україна представила в ООН проект резолюції щодо дотримання прав людини в Криму, закликавши Росію надати спостерігачам міжнародної організації доступ на територію півострова.

Про це пише агентство France-Presse, повідомляє «Слово і Діло».

Документ засуджує випадки дискримінації в Криму, закликає Росію вжити всіх необхідних заходів для того, щоб негайно покласти край усім порушенням щодо жителів Криму та співпрацювати з офісом ООН щодо дотримання прав людини, який розраховує на доповідіь про ситуацію на півострові. Крім того, документ закликає Росію переглянути рішення щодо заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

За даними агентства, проект резолюції був представлений Україною за підтримки 38 країн, включаючи США, Великобританію й Францію.

«Основна мета резолюції – закликати Російську Федерацію забезпечити повне дотримання своїх зобов'язань як держави-окупанта відповідно до міжнародного права, а також гарантувати безпечний та безперешкодний доступ для міжнародного механізму з прав людини на тимчасово окупований півострів, щоб провести моніторинг і повідомити про ситуацію відповідно до їхнього мандата», – йдеться в заяві місії України при ООН.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Євросоюз запровадив санкції проти депутатів Держдуми, обраних у Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО