У Росії запропонували заборонити грошові перекази в Україну

Депутат Держдуми РФ із фракції «Єдиної Росії» Владислав Резник вніс законопроект, який передбачає обмеження грошових переказів із території Росії на територію України іноземними платіжними системами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Згідно з текстом пояснювальної записки, документ спрямований на усунення негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України. Відзначається, що текст законопроекту оприлюднено в електронній базі нижньої палати парламенту.

Нагадаємо, що в жовтні Україна обмежила діяльність низки російських платіжних систем.

«Встановлення такої заборони призвело до обмеження конкуренції на російському ринку платіжних послуг, що здійснюються у вигляді транскордонних переказів грошових коштів без відкриття рахунку, на користь іноземних платіжних систем», – йдеться в пояснювальній записці до документа.

Згідно з документом, у разі запровадження іноземною державою обмежень на використання на її території платіжних послуг, що надаються російськими операторами, які не будуть здійснюватися перекази грошових коштів, у тому числі електронні, з території РФ на територію такої держави з використанням іноземних платіжних систем. Порушення призведе до стягнення Банком Росії штрафу з особи, яка здійснила переказ, у розмірі суми здійсненого платежу.

Як повідомлялося раніше, обсяг переказів в Україну в першій половині 2016 року склав $1,2 млрд, що на $24 млн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО