СБУ та податківці перекрили канал постачання зброї диверсантам «ДНР»

Служба безпеки України спільно з працівниками Державної фіскальної служби перекрила канал постачання зброї з тимчасово окупованих територій Донецької області для потреб диверсійних груп «ДНР».

Про це з посиланням на прес-центр СБУ повідомляє «Слово і Діло».

«На блокпосту біля села Березове Мар'їнського району Донецької області правоохоронці зупинили авто. Під час огляду машини співробітники спецслужби виявили шість одиниць вогнепальної нарізної зброї, в тому числі одну снайперську і дві штурмові гвинтівки. Чоловік надав підроблені документи про походження зброї», – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, зловмисник перевозив частину зброї для закладки до схрону, призначеного для диверсійної групи терористів. Відкрите кримінальне провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення всіх причетних до організації та функціонування каналу передачі зброї диверсантам.

Як повідомлялося раніше, контррозвідка Служби безпеки України з початку року виявила 455 членів диверсійно-розвідувальних груп, 39 із яких вдалося затримати.

Нагадаємо, що представники Спільного центру з контролю й координації Збройних сил РФ відмовляються надавати ОБСЄ відомості про обстріли, аргументуючи це тим, що «їм заборонили» це робити.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО