Українська сторона обрала нову тактику в переговорах по Донбасу – експерт

Політолог Володимир Фесенко припускає, що позиції України в переговорному процесі з питання врегулювання ситуації на Донбасі змінилися і ніяких поступок з нашого боку бути не може.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Центр прикладних політичних досліджень «Пента».

«Україна підтримує ініціативу проведення зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії. Проведення заходу для вирішення лише так званих політичних компонентів Мінська є неприйнятним. Будь-які політичні рішення можуть прийматися тільки після очевидного прогресу в питаннях безпеки», - йдеться в повідомленні, яке розповсюдила Адміністрація президента.

«Українська сторона обрала нову тактику поведінки, яка полягає у припиненні будь-яких поступок на переговорах по Донбасу», - припускає Володимир Фесенко.

На думку політолога, це тактична дипломатична боротьба.

«Те, що Порошенко висуває жорсткі умови, свідчить, що наша країна не збирається йти ні на які односторонні поступки. І президент це демонструє як українському суспільству, так і Заходу. У нинішній ситуації це абсолютно правильна тактика, інакше нам почнуть викручувати руки. Україна повинна показувати характер і жорстку позицію», - вважає Фесенко.

Нагадаємо, позиція України зводиться до того, що спочатку потрібно затвердити «дорожню карту» припинення обстрілів і лише потім переходити до обговорення виборів і особливого статусу Донбасу.

Президент наполіг, що Україна знаходиться в стані війни і не буде виконувати політичний блок «Мінська», до вирішення питань безпеки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО