Порошенко в зоні АТО: 25 років тому незалежність упала нам з неба

Відстоюючи свою незалежність, українці сьогодні здобули новонароджену армію і новонароджену державу.

Про це у зверненні до військових в зоні проведення АТО, які мають бути демобілізовані в рамках шостої хвилі, заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Корреспондент».

«25 років тому незалежність нам упала з неба. А ось на сьогоднішній день вона проходить друге народження справжньої держави, патріотичної, сильної, мотивованої і високо мобілізованої», – зазначив Глава держави.

Порошенко запевнив, що Україна продовжить іти шляхом переходу на професійну контрактну армію, і закликав демобілізованих повертатися служити на контракт. Як відомо, перехід на добровільну професійну армію відбудеться вже в листопаді.

Президент також підкреслив, що на випадок загострення ситуації на фронті створений резерв першої черги – майже 100 тисяч осіб, які можуть бут залучені до військової служби в разі потреби.

Нагадаємо, на контрактну основу комплектування збираються перевести також і внутрішні війська – Національну гвардію України, про що ще у вересні минулого року заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО