Експерт: РФ витримає тиск санкцій і низьку ціну на енергоресурси максимум до 2018 року

Динаміка української та російської економіки – прямо протилежна. Україну підтримує весь цивілізований світ, до Росії застосовують санкції.

Про це на своїй сторінці в Facebook, пише голова комітету економістів України Андрій Новак, передає «Слово і Діло».

«Українська економіка 2016 року зупинила падіння, далі буде зростання. У Росії тенденція зворотна – падіння ВВП продовжуватиметься. Вони не можуть залучати кредитний ресурс, через що змушені витрачати резерви зі своїх фондів (Фонд національного благополуччя і Резевний). За оцінкою російських економістів, перший фонд вичерпається наприкінці 2016-го, другий – на початку 2018-го», - прогнозує економіст.

Росія витримає тиск санкцій і низької ціни на енергоресурси максимум до 2018-го. Далі економіку чекає серйозний колапс.

За його словами, полягатиме він в стрімкій девальвації рубля і невиконанні бюджету.

«Росіяни вже його відчувають. Бо влада зменшує витрати на армію в умовах війни. За колапсом буде соціальний зрив. У формі палацового перевороту або народної революції. Обидва варіанти їхня історія знала. Питання тільки в тому, що відбудеться швидше», - вважає Андрій Новак.

Тим часом, в Кремлі, продовжують запевняти в стабільності та обіцяють, що найближчі п’ять років, за словами Дмитра Медвєдєва російська економіка орієнтуватиметься на покращення життя росіян.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО