Бойовики на Донбасі порушили режим тиші майже півсотні разів за добу

Протягом останньої доби бойовики самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» 47 разів відкривали вогонь по українських захисниках.

Про таку кількість порушень «режиму тиші» повідомляє з посиланням на штаб Антитерористичної операції «Слово і Діло».

Найбільше обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку – 20. «Бойовики з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь в районі Авдіївки, Новгородського, Новоселівки, Новоселівки Другої, Троїцького, Верхньоторецького, Камянки, Майорська та Зайцевого. Також по Авдіївці, Новоселівці Другій, Верхньоторецькому, Камянці, Майорську та Зайцевому ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру», – повідомляється у штабі АТО.

На Маріупольському напрямку військові нарахували 17 порушень режиму припинення вогню. Стріляли здебільшого в районі Павлополя, Новотроїцького, Водяного, Широкиного та Гнутового – з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 10 випадків порушення перемир’я. «Противник вдавався до збройних провокацій в районі Станиці Луганської, Новоолександрівці та Новозванівці, де застосовував гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю. Окрім того, по Новозванівці вів вогонь снайпер, а також бойовики застосовували міномет 82-го калібру. По Новоолександрівці та Новозванівці окупанти відкривали вогонь з зенітної установки», – уточнили в штабі Антитерористичної операції.

Нагадаємо, вчора відбулося розведення сил противників у районі міста Золоте, що на Луганщині. Як відомо, відповідна угода була підписана Тристоронньою контактною групою в Мінську 21 вересня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО