Депутати розробляють альтернативний проект Держбюджету-2017

В урядовому проекті Бюджету-2017 недоліком є захмарне збільшення боргових зобов'язань України.

Про це повідомив член комітету ВР з питань бюджету Микола Скорик, коментуючи проект Держбюджету на 2017 рік, передає «Слово і Діло».

«Серйозний недолік проекту головного фінансового документа країни – це нереалістичність макроекономічних показників, а тому й не варто очікувати фінансових надходжень до Бюджету. Зростання ВВП на наступний рік – 3%. Відзначу, що на цей рік було 2%. Але наразі ми можемо спостерігати лише 0,9%», – пояснив він.

Нардеп додав, що одним із головних недоліків урядового проекту є захмарне збільшення боргових зобов'язань України, що може призвести до дефолту.

При цьому, за словами Скорика, на місцеві бюджети переводяться майже всі витрати, тоді як додаткові доходи отримали лише великі міста, а решту бюджетів така тактика влади просто вб'є.

«Голосувати за такий Бюджет не можна. Тому ми вирішили розробити й запропонувати новий проект як альтернативу», – резюмував нардеп.

Дефіцит проекту Бюджету на 2017 рік становить приблизно 3% ВВП України (відповідно до урядового проекту – Ред.). І влада буде змушена закривати цей дефіцит, зокрема, за рахунок приватизації та підвищення податків.

Нагадаємо, 15 вересня Міністерство фінансів України схвалило проект Бюджету на 2017 рік.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО