Україна отримала третій транш МВФ

Україна отримала третій транш Міжнародного валютного фонду в розмірі 1 мільярда доларів. Відповідне рішення було ухвалено 14 вересня на засіданні ради директорів Фонду.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко у відеозверненні, інформує «Слово і Діло».

«Я вітаю щойно ухвалене позитивне рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду про продовження програми співробітництва з Україною та виділення додаткових обсягів фінансової допомоги», – заявив Глава держави.

Він також зазначив, що третій транш допомоги в рамках однієї програми співробітництва отримано вперше в історії відносин між Україною та МВФ.

Порошенко наголосив, що після рішення Фонду Україні ще можуть виділити 1 мільярд доларів Сполучені Штати та 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги Євросоюз.

Президент додав, що фінансова допомога та залучення іноземних інвестицій в українську економіку дасть змогу тримати стабільність гривні.

Нагадаємо, в Нацбанку України в зв'язку з виділенням країні фінансової допомоги вважають актуальним свій прогноз щодо золотовалютних резервів на кінець року на рівні 17,2 млрд дол.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО