Гройсман розповів, як проходитиме монетизація субсидій

Перехід на принцип адресного нарахування субсидій (монетизація) буде проходити поступово, в першу чергу за рахунок зекономленої суми житлової субсидії, яка й буде перераховуватися споживачам у вигляді грошової компенсації.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час селекторної наради з керівниками місцевих органів виконавчої влади з питань соціального захисту населення в понеділок в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Далі – монетизація субсидій, монетизація економії субсидій, якщо будуть менше споживати й заощаджувати, цю економію ми маємо перераховувати людям коштами», – сказав прем'єр.

За його словами, Кабінет міністрів України працює над питанням переходу до монетизації невикористаного залишку субсидії.

Як повідомлялося раніше, 31 травня 2016 року віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що субсидії можна буде монетизувати або вкласти в програму енергозбереження вже в 2017 році.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) ще в березні цього року закликав змінити неефективну систему надання субсидій в Україні.

«Слово і Діло» зафіксувало 319 обіцянок прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, 193 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності прем'єр-міністра – 61%. Із повним переліком обіцянок глави уряду України можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО