РФ придумала спосіб змусити Захід «визнати» анексію Криму

Екс-посол США в Україні заявив, що через західних спостерігачів на навчаннях в окупованому Криму РФ намагається легітимізувати анексію півострова.

Про це сказав екс-посол США в Україні, експерт аналітичного центру Brookings Institution Стівен Пайфер, передає «Слово і Діло», посилаючись на Голос Америки.

«Росія демонструє прозорість, запрошуючи західних дипломатів в Крим, але, якщо ті приймуть запрошення, Москва заявить, що таким чином ті визнали анексію Криму», - зазначив Пайфер.

Як повідомляється, Міноборони РФ запросило західних військових аташе спостерігати за навчаннями в Південному військовому окрузі Росії, куди віднедавна входить Крим, указом Президента РФ.

Додамо, що раніше з'явилася інформація, що Володимир Путін також планує відвідати фінальний етап навчань Кавказ-2016.

Нагадаємо, зовсім недавно Путін звинуватив Україну в тероризмі на території Криму, що викликало гостру критику на його адресу з боку міжнародного співтовариства та України.

Як відомо, з часу анексії Захід закликає повернути Крим і вважає дії незаконними. В результаті, проти РФ введені санкції.

РФ окупувала Автономну республіку Крим в 2014-му році.20 лютого ВР офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО