У Києві проходить консультація з розробки Національної експортної стратегії

У Києві проходить перша національна консультація з розробки Національної експортної стратегії України.

У цьому заході беруть участь експерти від громадськості та представники Міжнародного торгового центру, пише «Слово і Діло».

«Чіткий план, як ось експортна стратегія, потрібен нам, щоб ефективно координувати зусилля всіх зацікавлених сторін. Експортна стратегія – це конкретні дії для посилення конкурентоспроможності, нові робочі місця та зростання доходів», – заявив віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

За його словами, ця стратегія визначатиме спільні цілі, завдання й терміни їх виконання, перелік виконавців, а також необхідні ресурси. Кубів додав, що для того, щоб створити збалансований документ, ми будемо залучати представників влади, бізнесу, громадськості та експертів.

«Два дні Першої національної консультації – це унікальний «мозковий штурм» понад 100 експертів, які візьмуть участь у створенні дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі, що є першим етапом розробки Національної експортної стратегії», – зазначив віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше заступник глави МЕРТ-торговий представник України Наталія Микольська заявила, що пріоритетами відомства стануть національна експортна стратегія, інновації, просування експорту й захист експортерів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО