Порошенку в АП потрібні технічні фігури – експерт

Віктор Небоженкополітолог

Ложкін йде не через особисті конфлікти в Адміністраціх Президента.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор служби «Український барометр» Віктор Небоженко, аналізуючи, хто може стати новим главою АП.

«Ложкін іде не тому, що він втомився, а тому, що не може подвоїти свої статки, як було розраховано від початку», – констатував Небоженко.

Крім того, зараз пропонований комітет з інвестицій для Ложкіна, на його думку, більше схожий на глузування Порошенка, тому що зрозуміло, що під час війни інвестиції – це в кращому разі кредити під жорсткі відсотки.

Щодо ймовірних кандидатів на посаду в АП, то, за його словами, Ложкіна давно, наполегливо та серйозно підсиджує Ковальчук.

«Цілком можливо, що Президента влаштує саме він. Ковальчук дуже хоче очолити АП і на ньому це написано вже років зо три або більше», – аналізує експерт.

Як підкреслив політолог, Порошенко – «граючий тренер», тому що він одночасно й сам є главою Адміністрації.

«Нічого, жодного руху документа в АП не відбувається без Порошенка», – зазначив він.

Тому, на його думку, ймовірно, що візьмуть чисто технічного кандидата з якогось регіону, області.

«Можливо, йому потрібні технічні фігури. Навряд чи главою АП стане якась яскрава особистість», – вважає Віктор Небоженко.

Як повідомляють ЗМІ, новим главою АП може стати Ігор Райнін, якого вже сьогодні можуть представити на засіданні Ради реформ.

Нагадаємо, Райнін обіймає посаду глави Харківської ОДА.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО