Луценко не зміг налагодити співпрацю між ГПУ та іншими правоохоронними органами

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 20 травня 2016 року заявив, що протистояння з іншими правоохоронними органами не буде, буде злагоджена робота.

«Слово і Діло» зафіксувало цю обіцянку Луценка.

5 серпня 2016 року до будівлі НАБУ прибула слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури України з наміром провести обшук.

Луценко згодом заявив, що у справі про незаконне прослуховування громадянина фігурує не лише НАБУ, але й СБУ. Генпрокурор повідомив, що здійснюється виїмка документів у НАБУ, і в разі потреби вона буде проведена в СБУ.

11 серпня директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що Луценко попередив його про наявність доступу до матеріалів, але не про обшук. На думку Ситника, є ознаки того, що конфлікт існує, але він сподівається, що це не позиція Луценка, тому ситуація буде вичерпана.

З огляду на перевірку Генпрокуратурою Національного антикорупційного бюро, сумнівний дозвіл на вилучення будь-яких матеріалів НАБУ, незрозумілість позиції Луценко, і як результат передконфліктну ситуацію, «Слово і Діло» привласнює обіцянці статус «Не виконано».

Загальна кількість провалених обіцянок Луценка на сьогодні складає 51. Всього на рахунку Генпрокурора 115 зобов'язань. рівень відповідальності очільника ГПУ - 37%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО