Африканська чума вразила Миколаївську область

Для проведення заходів по ліквідації інфекції проведено засідання обласної та районної надзвичайних протиепізоотичних комісій, якими прийнято рішення про введення карантину на територіях поразки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Головне управління ветеринарної медицини в Миколаївській області.

«Для боротьби з наслідками захворювання свиней, залучено весь особовий склад 21 Державної пожежно-рятувальної частини», – пояснили в управлінні ветмедицини в Миколаївській області.

Ситуація ускладнена тим, що на території області встановлено найвищий – 5 клас пожежної небезпеки.

«З метою належного виконання завдань за призначенням та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла в районі, особовий склад підрозділу переведений на посилений варіант несення служби», – стверджують в службі.

Хвороба відноситься до списку A відповідно до Міжнародної класифікації заразних хвороб тварин. Для людини африканська чума свиней – безпечна.

Відзначимо, що африканська чума свиней (Pestis africana suum), інакше африканська лихоманка, східно-африканська чума, хвороба Монтгомері – це вірусна хвороба свиней, яка проявляється лихоманкою, синюшностью шкіри і великими крововиливами внутрішніх органів.

Ефективних засобів профілактики африканської чуми свиней в даний час не існує. Вогнища інфекції підлягають ліквідації шляхом поголовного знищення свиней безкровним методом. Трупи – спалюють. Приміщення і територію ферм дезінфікують гарячим 3% розчином їдкого натру, 2% розчином формальдегіду.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО