Тандіт: бойовики вимагають обміну людей, яких немає на території України

Радник голови служби безпеки України Юрій Тандіт стверджує, що 333 людини з 1102, обміну яких з минулого року вимагають терористи на Донбасі, ніколи не були на контрольованій урядом території України.

Про це з посиланням на «112 Україна» повідомляє «Слово і Діло».

«Ми взяли цифру 1102, яку минулого року передали нам у Мінську з того боку, і уважно проаналізували. З 15 числа Дарина Морозова стала говорити про 602 людей і ми розуміємо, звідки ці цифри беруться. Я взяв унікальні викладки, які ще ніде не демонстрував: з цифри 1102 людини 333 людини взагалі до нас не надходили, таких людей ніколи не було на території України, де діють закони. 180 осіб уже звільнені й більшість не захотіла туди повертатися. Тобто вони були рішенням судів звільнені. Далі, 20 осіб із цього списку ніколи не були під слідством, понад 100 осіб взагалі не вдалося встановити», – розповів Тандіт.

Також він підкреслив, що 42 людини з цього списку є злочинцями, які не мають жодного стосунку до лінії зіткнення й АТО взагалі.

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявляла, що бойовики так і не дали українській стороні відповідь щодо 108 полонених, які перебувають на території Донбасу та ще 10 людей, ув’язнених у Росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО