Чого чекати від зустрічі Росія-НАТО? Експерт

Олександр Федутаексперт - міжнародник МІАУ "Росія - Україна"

Холодна війна НАТО з РФ дійсно є.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор дослідницьких програм Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександр Федута, аналізуючи засідання ради Росія-НАТО в Брюсселі.

«До вторгнення РФ до Криму НАТО вже сприймало Росію як ненадійного партнера. Навіть війна в Грузії не змогла вплинути на це. Путін зробив дуже велику помилку, оголошуючи Крим незалежною республікою під патронатом Росії», – констатував Федута.

На думку експерта, зустріч Росія-НАТО нічого не змінить.

«Бюрократичний механізм дуже серйозний, тим паче військовий. Механізм входження нових підрозділів НАТО на територію колишнього соціалістичного табору вже є неминучим і Росії доведеться з цим змиритися. Питання в тому, яка ймовірність посилення конфронтації», – пояснює він.

На його думку, риторика залишиться тією ж – про необхідність діалогу заради безпеки. Посилення конфронтації вже не буде, оскільки воно зараз неможливе в принципі.

Додамо, що російські дипломати вже відреагували й заявили, що НАТО продовжує існувати у військово-політичному «задзеркалля».

Як відомо, засідання Росія-НАТО має відбутися вже завтра, 13 липня, в Брюсселі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО