Парубій заявив, що Кремль готує провокації в Києві під час хресної ходи

Зіткнення можливі 26 липня, коли процесія дійде до столиці.

Про це розповів спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час погоджувальної ради парламенту, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми є свідками того, як одна з релігійних організацій, духовний центр якої зрозташований у країні-агресорі, мобілізує велику кількість своїх вірян і стягує їх до Києва на 26 липня, називаючи це мирною хресною ходою. За нашою інформацією, Кремль уже приготував сценарій провокацій на вулицях Києва на 26 липня», – сказав спікер.

Водночас народний депутат і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко порадив приділяти менше уваги хресній ході, не піддаватися на провокації й запевнив, що МВС та СБУ «уважно моніторять всю ситуацію навколо так званої «хресної ходи». Вивчаються особи організаторів, джерела фінансування та інші супутні деталі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, 3 липня стартувала хресна хода зі Свято-Успенської Святогірської лаври на Донеччині. 27 липня, напередодні святкування дня хрещення Русі-України, учасники ходи прибудуть до столиці, де зустрінуться з учасниками хресної ходи з Почаївської лаври.

На вихідних процесія дісталася Харкова. В Інтернеті з'явилися фото учасників хресної ходи з георгіївськими стрічками та значками із зображенням російського царя Миколи ІІ.

Соцмережі бурхливо відреагували на фото й відео, деякі користувачі відзначали, що серед учасників процесії багато молодих чоловіків спортивної статури.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО