В ГПУ розповіли, що зроблять з Онищенком після того, як Рада розв’язала їм руки

Генеральна прокуратура найближчим часом розпочне процедуру державного та міжнародного розшуку Олександра Онищенка, з якого сьогодні зняла депутатську недоторканність Верховна Рада.

Про це повідомила прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган, передає «Слово і Діло».

«Якщо Онищенко ухилятиметься від суду, він буде оголошений у розшук, а в разі, якщо найближчим часом не з'явиться в Україні, законодавство дозволяє притягнути його до відповідальності заочно та конфіскувати все його майно», – процитувала Сарган слова генпрокурора в своєму Facebook.

Крім того, як повідомив Луценко, в пов’язаних з Онищенком фіктивних підприємствах наразі проводиться 21 обшук.

«Тому в поданні йдеться про невстановлених поки слідством осіб, у тому числі керівництва ПАТ «Укргазвидобування». Генпрокурор також обіцяє найближчим часом підписати проект підозри нардепу від «Волі народу» Олександру Онищенку», – написала Сарган.

Щодо того, чи вдасться знайти Онищенка й екстрадувати його з-за кордону, Луценко висловив сподівання, що будь-яка країна співпрацюватиме з Україною в цьому питанні. Навіть якщо Онищенко захоче поїхати на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро, ГПУ його там знайде, пожартував генпрокурор.

«У нас хороші відносини з Бразилією. Я як міністр внутрішніх справ підписував відповідну угоду з Бразилією. Думаю, що будь-яка країна, крім Російської Федерації, яка свідомо й відверто порушує всі міжнародні закони, буде співпрацювати з нами щодо видачі Онищенка», – сказав він журналістам.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО