Бальчун не знає, скільки часу піде на реформу «УЗ»

Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун заявив, що його завдання на посаді – запустити процес реформування компанії, який продовжать його послідовники.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Бальчун заявив в ефірі «Еспресо.TV».

«Моєю роллю є започаткувати процеси реформування. В Польщі вважають, що я взяв на себе роль камікадзе. Я переконаний, що вони говорять правду. Я не знаю, як довго я буду здатен функціонувати, маючи такі великі завдання. Мої наступники зможуть продовжити реформи», - сказав Бальчун і додав, що реформа польських залізниць тривала близько 20 років, а в Німеччині вона триває вже багато років і досі не завершена.

Також керівник «УЗ» поскаржився на високий рівень корупції в Україні та на залізницях країни зокрема.

«Рівень проблеми корупції в Україні є гігантським і не можна порівняти його з іншими країнами Європи. Ті ж проблеми є й в «Укрзалізниці», я щодня чую про корупційні схеми. Ми ухвалили антикорупційну програму й ця програма втілюватиметься, але це гігантська робота, тому що рівень корупції показує, що ми втрачаємо величезні гроші, які мають залишитися у фірмі», – сказав Бальчун.

Нагадаємо, сьогодні міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що «Укрзалізниця» має запровадити заборону на використання пасажирських вагонів, що мають технічні несправності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО