Семерак вважає, що на сміттєзвалищі під Львовом ведуть нелегальний бізнес

На Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом місцеві чиновники дозволяють нелегальне сортування сміття, отримуючи з цього доходи.

Про це в інтерв'ю «Еспрессо» розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє «Слово і Діло».

«Впродовж трьох років комунальне підприємство не допускало на територію Грибовицького сміттєзвалища представників екологічної інспекції. Я не хочу захищати екологічну інспекцію, але це приклад того, що чиновники, очевидно, – це моє припущення – кожен день на нелегальному сортуванні сміття отримували доходи», – вважає Семерак.

За його словами, на це звалище везуть кольоровий і чорний метали, папір, картон і пластик, за які в пунктах прийому платять готівкою.

«Цю систему треба впорядковувати. Це сфера відповідальності органів місцевого самоврядування. Мінжитлокомунгосп відповідає за формування державної політики, і сьогодні ми разом – Мінекології, Мінжитлокомунгосп і Мінекономіки – створили спільну робочу групу зі створення стратегії поводження з відходами. І я сподіваюся, що нам вдасться, незважаючи на протидію тіньових учасників, впорядкувати цей ринок», - заявив міністр.

Нагадаємо, раніше на Грибовицькому звалищем під Львів сталася пожежа, в результаті якої загинуло троє рятувальників.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО