ЗМІ розповіли, хто стане новим прокурором Миколаївської області

Генеральний прокурор України Юрій Луценко хоче призначити прокурором Миколаївської області люстрованого Романа Забарчука, який раніше обіймав цю посаду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «НикВести».

За інформацією ЗМІ, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Андрій Вадатурський мав розмову з генпрокурором. Нардеп запропонував Юрію Луценку призначити прокурором Миколаївської області Романа Забарчука, який у 2014 році був переведений із прокурорського крісла на посаду першого заступника обласного прокурора, а в 2015 році потрапив під закон «Про очищення влади» й був звільнений.

«Я в понеділок розмовляв із Луценком щодо кадрової політики в прокуратурі. Я тут підтримую призначення Романа Забарчука, який, в принципі, я вірю, що він зможе дійсно взятися за розвал цих схем, які були тут (в Миколаївській області – Ред.) побудовані. В нас звикли до безкарності. Тому я сподіваюся, що це призначення буде. І вже з новою прокуратурою зайнятися цими схемами», – заявив Вадатурський.

Як відомо, Романа Забарчука раніше звинувачували в причетності до покриття незаконного бізнесу, видобутку піску та пунктів прийому металобрухту.

Нагадаємо, сьогодні, 1 липня, генпрокурор Юрій Луценко представить нового прокурора Миколаївської області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО