Мінінфраструктури врегулювало реєстрацію автомобілів

На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів України ухвалив розроблену Міністерством інфраструктури постанову «Про затвердження порядку призначення, відмови в призначенні та анулювання призначення органу із сертифікації для індивідуального затвердження транспортних засобів, партій частин та устаткування».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

У Міністерстві відзначили, що цей документ регулюватиме сертифікацію транспортних засобів до ухвалення відповідного закону.

«Міністерству інфраструктури передані функції визначення органів з оцінки відповідності, однак відсутній відповідний порядок. Проект розроблений із метою визначення самої процедури призначення органів оцінки та критеріїв, за якими ми маємо їх визначати», – сказав на засіданні Кабміну заступник заступник голови МІУ Дмитро Роменський.

У відомстві також зазначили, що цей документ дозволить допустити до сертифікації органи, які дотримуються норм законодавства при виконанні робіт, та аналізувати їхню діяльність.

У Міністерстві нагадали, що в результаті припинення дії «Порядку здійснення процедури призначення органів з оцінки відповідності продукції, процесів і послуг вимогам технічних регламентів» в Україні відсутній нормативно-правовий акт, який би регулював процедури відбору органів сертифікації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО