Луценко представив нового прокурора Одещини (доповнено)

Новим прокурором Одеської області став Олег Жученко.

Про це під час візиту до Одеси заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Я щойно підписав наказ про призначення радника юстиції Олега Дем’яновича Жученка терміном на п'ять років на посаду прокурора Одеської області, звільнивши його з посади заступника прокурора області», – заявив генпрокурор.

«Я враховую, що це достатньо молода, енергійна людина, не пов'язана з одеськими кланами, які маніпулюють законами, а інколи – порушують їх. Також враховую, що він пройшов конкурс на посаду... Якщо, Олеже Дем'яновичу, Ви не впораєтеся із завданням прокурора області, то термін п'ять років може бути змінено», – звернувся Луценко до нового прокурора Одеської області.

Генпрокурор також звернувся до всіх працівників прокуратури, які не хочуть реформ та працювати як слід, із закликом піти з органів.

«Ті, хто хоче жити за старими правилами, хай ідуть. Я хочу, щоб тут залишилися справжні слідчі. Хто хоче працювати в інших умовах – світ широкий. Бізнесмени країні потрібні, але не в прокуратурі», – сказав він.

Говорячи про правопорушення в регіоні, Луценко наголосив, що такого зростання злочинності він не бачив ніде. «Я не пам’ятаю навіть у 90-х таких цифр. Де реакція правоохоронців на організовані злочинні групи?», – сказав Луценко, додавши, що одесити мають відчувати себе в безпеці.

Раніше Олег Жученко був призначений колишнім заступником генпрокурора, екс-прокурором Одеської області Давидом Сакварелідзе на посаду заступника прокурора.

До цього Жученко з 2006 року працював слідчим прокуратури Ленінського району Вінниці. Пізніше був заступником прокурора Староміського району Вінниці й прокурором Літинського району Вінницької області. З 2012 до 2014 року працював у апараті прокуратури все тієї ж Вінницької області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО