Голова Миколаївської ОДА Меріков подав у відставку

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Вадим Меріков написав заяву про відставку з посади.

Зробив він це після розмови з Президентом, пише «Слово і Діло» з посиланням на Twitter Святослава Цеголка.

За словами прес-секретаря Глави держави, відставка миколаївського губернатора пов’язана з корупційним скандалом довкола його заступника Миколи Романчука.

«Президент про корупційні викриття: «Крім кримінальної, є політична відповідальність. Після розмови зі мною глава Миколаївскої ОДА написав заяву», – процитував Порошенка Цеголко.

За час роботи Мерікова на посаді губернатора області «Слово і Діло» зафіксувало 58 його обіцянок, 35 з яких він виконав. У рейтингу відповідальності українських губернаторів він посідав високе п'яте місце.

Нагадаємо, 8 червня Приморський суд Одеси заарештував на 2 місяці першого заступника Мерікова Миколу Романчука, спійманого на хабарі.

Пізніше Глава держави уточнив, що звільненням губернатора антикорупційна чистка на Миколаївщині не завершиться.

«Незважаючи на певні досягнення, роботу з АТО та іншими речима, після розмови зі мною Вадим Меріков написав заяву про звільнення з посади голови обласної державної адміністрації. Це є політичною відповідальністю. Підкреслюю, що цим не обмежиться», – зазначив Петро Порошенко.

Услід за губернатором посад, найімовірніше, позбудуться обласний прокурор та керівництво місцевої поліції.

«Я звертаюся до генерального прокурора – звільнити прокурора Миколаївської області. Я звертаюся до міністра внутрішніх справ і шефа Національної поліції – звільнити голову миколаївської поліції. Ніколи більше в Миколаєві не буде тихого болота», – наголосив він.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО