У «БПП» розповіли, чому складно притягнути до відповідальності фігурантів «списку Трепака»

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка», заступник голови парламентського комітету з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв прокоментував публікацію «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

За словами Алєксєєва, після публікації даних з «амбарної книги» «Партії регіонів» їх складно буде використовувати для притягнення фігурантів до кримінальної відповідальності. Якби ця інформація не була опублікована, то вона б могла стати важливою доказовою базою для розслідування.

«Зараз же, коли все це опубліковано, хтось поїде, хтось придумає інформацію й усе. Це вже пшик, бо Трепак вчинив як політик, а не як колишній офіцер спецслужб. Таким чином, фактично були знищені докази причетності когось до політичної корупції», – сказав Алєксєєв і додав, що сам по собі список уже нічого не вартий.

«Якби встановили всі обставини – хто брав, від кого, за що, то йшлося би про більше коло людей. Це дуже кропітка робота й це не робиться за 5 хвилин, на це може піти й півроку. Однак з огляду на те, що все це опубліковано, дуже важко буде щось встановити», – резюмував нардеп.

Нагадаємо, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що у справі «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів» можуть бути допитані близько 100 людей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО