Керівникам «Банку Михайлівський» загрожує до 5 років позбавлення волі

Голові правління «Банку Михайлівський» Ігорю Дорошенку та власнику банку Віктору Поліщуку загрожує до п'яти років ув'язнення в зв'язку з махінаціями.

Про це в інтерв'ю «Українській правді» сказала глава Національного банку України Валерія Гонтарева, повідомляє «Слово і Діло».

«До 5 років позбавлення волі. Я вважаю, що двом – і Дорошенку, і Поліщуку, тому що все було сплановано. Двом – по 5», – вважає Гонтарєва.

За її словами, Дорошенко та Поліщук «підвели себе під кримінальну відповідальність».

«Ось все, що вони зробили. І вже постфактум пан Поліщук, пройдисвіт, заявляє, що він ще продав цей банк комусь...», – говорить глава НБУ.

Гонтарева підкреслила, що документи до правоохоронних органів працівники, що займаються справою «Михайлівського», вже надіслали.

«Більше того, щойно з'явилася інформація про те, що в них відключений операційний день і звільнився менеджмент, ми заблокували їхній коррахунок, ми ще туди відразу ж відправили Фонд гарантування», – пояснила вона.

Нагадаємо, що «Банк Михайлівський» був віднесений до категорії проблемних ще минулого року. Для банку була розроблена програма санації. Варіант кримінальної відповідальності в разі махінацій був проговорений між керівництвом НБУ та менеджерами банку.

Як раніше повідомляла Валерія Гонтарева, за період із середини березня до кінця травня Національний банк України поповнив золотовалютні резерви на $1 млрд за рахунок викупу валюти на міжбанківському валютному ринку.

«Слово і Діло» зафіксувало 31 обіцянку Валерії Гонтаревої, 12 з яких вона виконала. Коефіцієнт відповідальності глави НБУ – 39%. Із повним переліком обіцянок Гонтаревої можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО