У Раді запропонували скасувати вихідні на травневі свята

Народні депутати подали до Верховної Ради законопроект №4722, яким передбачається скасувати вихідні дні 1, 2, а також 9 травня.

Як повідомляє «Слово і Діло», цей законопроект був зареєстрований в Раді 26 травня, а сьогодні, 30 травня, наданий на розгляд профільного комітету.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом пропонується вилучити День міжнародної солідарності трудящих (1 і 2 травня) і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) з переліку святкових днів.

Документ також пропонує скасувати норму трудового законодавства про те, що якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Автори документа вважають, що ухвалення цього законопроекту забезпечить встановлення оптимальної кількості святкових і вихідних днів в Україні.

«В Україні зберігається проблема нераціональної кількості вихідних днів, що є неприпустимим у складний економічний період, який також збігається з часом міжнародного збройного конфлікту між Росією та Україною. Зокрема, негативний вплив має положення чинного законодавства про автоматичне перенесення вихідного дня на наступний після святкового або неробочого день у разі, якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним днем​​», – аргументують свою позицію автори проекту закону.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО