Луценко провів кадрові зміни в Генпрокуратурі

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що робочу групу управління внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури очолить Петро Шкутяк.

Про це він повідомив під час власного брифінгу, передає «Слово і Діло».

«Він прийняв рішення очолити робочу групу з перевірки доброчесності прокурорів. Питання достатньо просте: є декларації прокурорів, усі їх здали разом із членами сімей, і є декларації доходів. Якщо арифметика не буде сходитися, вони будуть звільнені наказом генпрокурора за порушення кодексу етики», – сказав Луценко.

Також, за його словами, першим заступником генпрокурора призначений нардеп Дмитро Сторожук. А заступником генпрокурора, до компетенції якого входитиме міжнародне співробітництво та представництво інтересів держави в судах, став Євген Єнін. Окрім того, в Луценка з'явиться ще один заступник, який керуватиме напрямком реформ, – відомий адвокат Валентина Теличенко.

«Її завдання – це проведення конкурсів у прокуратурі. Її завдання – впровадження західних стандартів статистики. Завдання Валентини – перейти на західний стандарт і кейс провадження у справах. Також її завдання – оновлення українського законодавства спільно з НАБУ», – наголосив генпрокурор.

Луценко розповів, що він попросив першого свого заступника Юрія Севрука та заступників генпрокурора Романа Говду та Олега Заліска написати заяви про звільнення з посад.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО