Японія виділила на Донбас і допомогу пораненим військовим більше $13 млн

Уряд Японії виділив на відновлення інфраструктури Донбасу, допомогу пораненим військовим і постраждалим жителям Луганської та Донецької областей 13,6 млн дол. США.

Про це заявили міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко та посол Японії в Україні Шигекі Сумі, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Повідомляється, що розпоряджатися коштами будуть міжнародні організації, що працюють на Донбасі, – ООН і Червоний Хрест.

«Кошти, запропоновані прем'єр-міністром Японії паном Абе, – 13,6 млн доларів – передаються тим організаціям, які безпосередньо здійснюватимуть роботу в Донецькій і Луганській областях», – заявив Зубко.

Ці гроші підуть на відновлення інфраструктури постраждалих регіонів. Водночас японський посол уточнив, що частина з них буде спрямована на допомогу українським військовим, які отримали поранення.

«Частина допомоги йде на військові госпіталі, щоб допомогти піклуватися про героїв війни – українських солдатів, які були поранені в зоні конфлікту», – сказав Сумі.

Як відомо, домовленість про надання цієї гуманіратно-технічної допомоги була досягнута під час візиту Президента України Петра Порошенка до Японії на початку квітня.

Нагадаємо, як писало «Слово і Діло» в середу, керівництво Луганської області домовилося з представниками німецької будівельної компанії Intercon про відновлення доріг у регіоні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО