Тука пояснив, чому дозволив чиновникам відвідувати окуповані території

Колишній керівник Луганської ВЦА Георгій Тука пояснив, чому скасував своє розпорядження про заборону працівникам адміністрації їздити на окуповані території Донбасу.

У коментарі журналісту «Слова і Діла» Тука заявив, що документ йому підсунули на підпис чиновники, які були проти відповідної ініціативи.

Екс-глава Луганської області спочатку заявив, що нічого не підписував, а заборона на відвідування чиновниками окупованих територій досі діє. Але наш журналіст зазначив, що в розпорядженні про скасування заборони, розміщеному на сайті Луганської ВЦА, стоїть підпис саме Туки.

«Дуже схоже на те, що підсунули. Хтось із місцевих. У ВЦА дуже багато переселенців, які постійно їздять туди-сюди. Їм, звичайно ж, дуже не подобалась така моя ідея», – заявив чиновник, додавши, що зараз «залишки» його команди в адміністрації намагаються розібратися в ситуації.

Тука також повідомив, що планує звернутися до НАБУ з проханням перевірити, хто і як підготував йому це розпорядження. Відповідаючи на питання, як так вийшло, Тука заявив, що схожі ситуації не поодинокі.

«Підсовують елементарно – фізично неможливо вичитати всі документи, які пачками несуть на підпис. І це знають всі. Всі без винятку! І ніхто нічого не робить», – резюмував чиновник.

Нагадаємо, 10 березня Тука підписав розпорядження №109, яким заборонив держслужбовцям відвідувати територію, підконтрольну бойовикам. Але вже 24 березня він його скасував.

За свою політичну кар'єру Георгій Тука дав 12 обіцянок. Більшість із них (8) він виконав, ще 3 – провалив.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО