Бальчун розповів, як боротиметься з корупцією в «Укрзалізниці»

Керівник «Укрзалізниці» Войцех Бальчун заявив, що намагатиметься системними змінами перемогти корупцію на держпідприємстві.

Про це він розповів у інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

«Я вже говорив вам у попередньому інтерв'ю, що не гратимуся в прокурора, а намагатимуся створити фундамент під добре організовану компанію, яка діятиме у відповідності до певних відкритих процедур. Саме ці процедури викликатимуть зміни», – зазначив Бальчун.

За його словами, якщо він почне реагувати на будь-які малі випадки корупції та «бігати з сокирою», то жодних змін у роботі «УЗ» не відбудеться. Бальчун зауважив, що лише системні зміни зможуть побороти корупцію.

«Нам необхідно здійснювати системні зміни. В результаті ці зміни самі ліквідовуватимуть схильність до корупції, адже ризики будуть дуже високими через серйозні наслідки цих дій. З іншого боку, зміни робитимуть реальними певні процеси. Простір до корупційних дій має значно зменшуватися й це є основним завданням», – додав він.

Втім, це не означає, що на випадки корупції на держпідприємстві ніхто не реагуватиме. За словами Бальчуна, цим займатимуться відповідні структури в компанії та правоохоронні органи, а він сам концентруватиметься на формуванні фундаменту для функціонування «УЗ» у майбутньому.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО