Порошенко відзвітував про відновлення Донбасу

Президент України Петро Порошенко сьогодні заявив, що відновлення Донбасу - одна з основних цілей української влади.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Президент заявив сьогодні на церемонії старту патрульної поліції в місті Краматорськ.

За словами Порошенка, відновлення інфраструктури Донецької і Луганської областей - один з ключових чинників для деокупації регіонів.

«Першочерговим завданням було відновлення Донбасу. Мною було проведено нараду щодо формування значних коштів, причому як держбюджету України, так і засобів донорських наших країн-партнерів, міжнародних фінансових організацій: 500 млн - з боку Німеччини, 200 млн - Європейського банку реконструкції і розвитку, 200 млн - Європейського інвестиційного банку, значних коштів країн «Великої сімки», ООН, складання пооб'єктного переліку напрямки використання коштів донорської допомоги», - заявив Голова держави.

Пріоритетними напрямками Президент назвав відновлення зруйнованих об'єктів житлового фонду, водопостачання, енергопостачання та мостів.

Нагадаємо, сьогодні, 14 травня на вулиці Слов'янська і Краматорська Донецької області виїдуть екіпажі патрульної поліції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО