Рада перейменувала населені пункти на окупованих територіях Донбасу та в Криму

Верховна Рада України сьогодні ухвалила 3 постанови про перейменування населених пунктів у країні на виконання закону про декомунізацію. Зокрема, на окупованих територіях Донбасу та в Криму.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

За постанову №4086 про перейменування населених пунктів на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей проголосували 245 нардепів.

Так, документом, зокрема, передбачається перейменувати місто Торез у Донецькій області на Чистякове.

В Луганській області перейменують місто Красний Луч на Хрустальний, Краснодон – на Сорокине, Артемівськ – на Кипуче, Свердловськ – на Довжанськ. Місто Стаханов Рада перейменувала на Кадіївку.

Постанова №4087 про перейменування населених пунктів у окупованому Криму та Севастополі отримала 255 голосів нардепів.

Населеним пунктам Криму, перейменованим за часів СРСР, повертаються їхні кримськотатарські назви. Зокрема, місту Красноперекопську Рада змінила назву на Яни Капу.

Відзначається, що ця постанова вступить у дію після повернення АРК і Севастополя під загальну юрисдикцію України.

Також депутати сьогодні вирішили перейменувати низку населених пунктів у інших областях країни. За відповідну постанову №4468 проголосували 265 нардепів.

Документом перейменовуються населені пункти в 17 областях України.

Зокрема, місто Димитров у Донецькій області перейменовується на Мирноград, а Красноармійськ – на Покровск. Місто Котовськ Одеської області відтепер буде Подільськом.

Місто Щорс на Чернігівщині перейменовується на Сновськ.

Нагадаємо, раніше глава Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив про завершення виконання в області закону про декомунізацію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО