Турчинов нагадав Європі, що агресора замирити неможливо

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов нагадав «цивілізованому світу» пам'ятати, що агресора неможливо заспокоїти.

Про це йдеться в його зверненні з нагоди Дня пам'яті і примирення, повідомляє «Слово і Діло».

«У 30-і роки, прийшовши до влади, Гітлер знехтував Версальським договором, почав нарощувати військові потужності і оголосив призов в армію. Йому це дозволили. Аншлюс Австрії відбувся в 1938 році, – Європа і це проковтнула», – нагадав Турчинов.

За його словами, до сумного повороту подій привела саме політика умиротворення агресора.

«Європейські політики на переговорах у Мюнхені, які не запросили туди представника Чехословаччини, віддали агресору частину її території – Судети. Розриваючи Чехословаччину, «друзі» прикривалися бажанням зберегти мир ... але замість миру вся Європа захлинулася кров'ю», – зазначив Турчинов.

На думку Турчинова, ця історія повинна стати уроком для Європи.

«Історія повинна нас учити. Учити тому, що агресора неможливо заспокоїти. Створивши конфлікт у Придністров'ї, Чечні, він піде далі – до Абхазії, а звідти – до Грузії, потім – в Україну. І від цивілізованого світу залежить, чекати наступного кроку агресора, або знешкодити його?» – Заявив секретар РНБО.

Раніше Секретар РНБО Турчинов заявив, що одним з найважливіших завдань для посилення оборони держави є відновлення ракетного щита.

Нагадаємо, що Олександр Турчинов заявив про успішне випробування ракетних систем ППО українського виробництва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО