У США назвали умови для проведення виборів на Донбасі

Заступник офіційного представника Державного департаменту США Марк Тонер заявив, що Вашингтон стурбований ситуацією на Донбасі і в даному випадку, вибори можливі тільки після припинення бойових дій та виконання мінських угод.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Що стосується виборів (на Донбасі - ред.), помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд була недавно в цьому регіоні, в Україні. Там вона сказала, що ми не визначаємо жодних дат, коли повинні пройти вибори», - підкреслив Тонер.

Він наполіг, що Мінські домовленості вимагають досягнення достатнього рівня безпеки, доступу ОБСЄ, а також можливості кандидатів балотуватися і можливість людей почути їх перед тим, як пройдуть голосування.

Політичний експерт Василь Мокан припустив, що ймовірно, зараз розвиток подій може перейти в іншу площину.

На його погляд, дискусії по Донбасу сконцентруються не навколо дати виборів, оскільки це чиясь суб'єктивна думка, і ні до літа, ні до кінця року виборів там не буде, а вся увага буде зосереджена навколо положень про вибори.

У минулому році, Президент України Петро Порошенко заявив, що вибори на сході України пройдуть легітимно за українським законодавством в процесі, який чітко відповідає міжнародним стандартам, в тому числі і стандартам ОБСЄ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО