Меджліс переїжджає до Києва – Чубаров

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров оголосив про запровадження надзвичайного режиму діяльності Меджлісу через рішення про заборону організації в окупованому Криму та про зміну місця його перебування з Кримського півострова на місто Київ.

Таке розпорядження він дав на підставі рішення Меджлісу від 19 лютого 2016 року, про що заявив на брифінгу в Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реаліі».

«Я як глава Меджлісу кримськотатарського народу видав розпорядження «Про запровадження надзвичайного режиму діяльності органів національного самоврядування кримськотатарського народу в умовах тимчасової російської окупації Криму», – заявив Чубаров.

Крім цього, надзвичайний режим діяльності також запроваджується й для діяльності Курултаю та інших органів кримськотатарського народу.

«Центральний офіс Меджлісу відтепер буде в Києві», – уточнив він.

Сьогодні стало відомо, що так званий «верховний суд» окупованого Криму визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією й заборонив його діяльність на території Росії.

Раніше так звана «прокурор» Криму Наталія Поклонська вирішила закрити онлайн-проект «Крим.Реаліі», який є кримським підрозділом української служби «Радіо Свобода».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО