Парубій розповів про хід переговорів щодо надання Україні летальної зброї

Питання надання Україні летальної зброї досі знаходиться у політичній площині, але переговори щодо вирішення цього питання продовжуються.

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій, пише «Слово і Діло».

«Стосовно летальної зброї переговори тривають. Ми ці вимоги озвучуємо. Але, нагадаю, питання знаходиться в політичній площині. Будемо сподіватися, що відповідне політичне рішення буде прийняте», – заявив Парубій.

Водночас спікер парламенту відзначив, що у питанні отримання нелетального озброєння Україна досягла «величезного успіху».

«Коли я їздив з місією і надавав перелік необхідного Україні нелетального озброєння, фактично всі пункти, які визначила Україна – об’єднані позиції Генштабу, МВС, РНБО – були виконані. Йдеться про радари, що вказують артилерійські точки ворога, про зв'язок, безпілотники, броньовані автомобілі проти мін. Комплекс нелетальної зброї наші партнери — США, надали. Ця допомога продовжується», – резюмував голова ВР.

Нагадаємо, раніше постійний представник США в ООН Саманта Пауер заявила, що Сполучені Штати не надають летальну зброю Україні, оскільки побоюються ескалації конфлікту на Донбасі.

У свою чергу, про бажання допомогти озброїти українську армію заявили у Канаді. «Ми лобіюємо включення канадським урядом України до переліку країн, куди дозволений експорт зброї. Сподіваюся, незабаром про це буде оголошено», – заявив у лютому президент Конгресу українців Канади Павло Грод.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО