У «БПП» розповіли, як ГПУ хоче позбутися Горбатюка

Генеральна прокуратура України готує повідомлення про підозру керівнику Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергію Горбатюку.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Нам стало відомо, що щодо пана Горбатюка готується повідомлення про підозру. Намагаються порушити кримінальне провадження щодо керівника Управління спеціальних розслідувань за статтею «недбалість», – зазначив нардеп.

За словами Лещенка, такі дії Генпрокуратури чиняться з метою усунути Горбатюка від розслідування подій на Майдані. Він уточнив, що приводом для відсторонення є нібито погані результати у справі 2 травня в Одесі.

«За нашими даними, це системний тиск на пана Горбатюка та його команду, які старанно розслідують справи Майдану та справи списку санкцій – за цим тиском стоїть пан Столярчук... Він намагався відправити Горбатюка до Львівської області, він постійно викликає Горбатюка на наради та провокує підозру щодо Горбатюка», – заявив Лещенко.

Нардеп також додав, що через тиск Генпрокуратури вже звільнений один із працівників Управління спеціальних розслідувань ГПУ, керівник відділу Ігор Слободяник.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО