Садовий розповів, про що розмовляв із Порошенком

На зустрічі з Президентом України Петром Порошенком було порушено питання, чи підтримає фракція «Самопомочі» кандидатуру Юрія Луценка на посаду генерального прокурора.

Про це в своєму Facebook повідомив мер Львова Андрій Садовий, пише «Слово і Діло».

«Озвучив консолідовану позицію партії. Той спосіб, у який кандидатура Луценка просувається на цю посаду - це наруга над авторитетом державних інституцій, над здоровим глуздом і зрештою... над самим Луценком. Вимагати після цього від простих людей поваги до вищих державних органів влади буде верхом цинізму», – розповів Садовий.

За його словами, питання не в людині конкретно, а в мотивації його призначення та завданнях.

«Нам уже говорили наші екс-партнери по коаліції про «хорошого професіонала Шокіна». Хоча думаю, що голоси «під Луценка» зберуть без проблем. За Шокіна всі регіонали-псевдоопозиціонери також дружньо голосували. І він їх не чіпав», – зазначив лідер «Самопомочі».

Він також повідомив, що Президент почув три базові вимоги «Самопомочі» для початку діалогу в принципі: це ухвалення закону про вибори до Ради на основі відкритих виборчих списків з обмеженням політичної реклами, обрання генерального прокурора за допомогою відкритого конкурсу та відставка всього складу Центральної виборчої комісії разом з обранням нових членів ЦВК.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО