Глава Антикорупційного бюро анонсував «гучні» та «цікаві» справи найближчим часом

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник анонсував «гучні» та «цікаві» справи.

Про це він сказав у прямому ефірі інформаційно-аналітичної програми «Події тижня», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За словами Ситника, вже дев'ять кримінальних проваджень щодо 12 осіб були направлені до суду. Він додав, що більшість із них є суддями, які були затримані за хабарі.

«Також ми направили справу одного з керівників служби експортного контролю, який звинувачується в хабарництві в розмірі 250 тис. доларів. Ми заарештували та направили до суду справу одного з керівників державної установи, який завдав збитків державі в розмірі 16 млн гривень. На підході в нас ще є «цікаві» й «гучні» справи, які ми озвучимо пізніше», – зазначив Ситник.

Крім того, глава НАБУ повідомив, що станом на сьогодні загальна сума арештованих коштів перевищує 200 млн гривень. Ситник додав, що окрім коштів, також є заарештовано рухоме й нерухоме майно, а сума завданої шкоди державі становить майже мільярд гривень.

Нагадаємо, що «Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських політиків та держслужбовців. Так, Артем Ситник загалом дав 13 обіцянок, з яких 5 є виконаними, 4 – провалені, а ще 4 – перебувають у процесі виконання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО