Суд повторно заарештував організатора видачі зброї для розстрілу Майдану

Святошинський районний суд міста Києва повторно арештував Романа Заворотного, якого підозрюють в організації видачі зброї зі складів МВС учасникам «Антимайдану» взимку 2014 року.

Про це з посиланням на «Інтерфакс-Україна» пише «Слово і Діло».

Як відомо, Заворотного відпустили з Лук’янівського слідчого ізолятора, де він перебував під час досудового слідства, в ніч проти 27 березня. Підставою стало те, що цього дня сплив термін утримання підозрюваного під вартою.

«Мало місце системне небажання належним чином розглядати судами ці справи щодо злочинів, скоєних на Майдані. Такі випадки траплялися неодноразово. І цей випадок дійсно є таким, що може призвести до безпідставного звільнення з-під варти підозрюваного в незаконному отриманні 408 автоматів Калашникова 20 лютого та 90 тис. патронів», – заявив ще наприкінці березня начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

Зволікання з ухваленням рішення щодо Заворотного виникло через небажання судів різних інстанцій розглядати його справу. Тоді ж представник ГПУ наголосив, що судді, які допустили звільнення підсудного, будуть притягнуті до відповідальності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО