Рада голосує за відставку Яценюка: друга спроба. Онлайн-трансляція

Після двомісячної тривалої політичної кризи український парламент розгляне питання зміни глави Кабміну. Сьогодні, 14 квітня, Верховна Рада вдруге спробує відправити у відставку чинного прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та уряд.

Також, окрім відставки Яценюка, парламент розгляне призначення спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України та затвердженого раніше списку нового складу Кабінету міністрів. В Раді зареєстровано 379 нардепів.

10:20

Спікер Верховної Ради зачитав порядок денний, згідно з яким парламент розгляне відставку Яценюка та Володимира Гройсмана, а крім того призначення нового прем'єра, спікера та уряду.

10:24

Виступив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, який подякував своїм соратникам з «Народного фронту» та іншим з коаліції. Він попросив депутатів підтримати власну відставку та під оплески парламентарів пішов з сесійної зали.

10:30

Слово взяв Президент України Петро Порошенко, який розповів про створення нового Міністерства з питань окупованих територій та внутрішніх переселенців.

10:49

Взяв слово кандидат в прем'єри Володимир Гройсман. За його словами, курс євроінтеграції буде продовжений.

10:58

Лідер фракції «Самопомочі» Олег Березюк закликав проголосувати окремими постановами відставку Яценюка та призначення Гройсмана на посаду прем'єра.

11:00

Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що уряд не «священна корова», тому його звільнення не проблема.

11:11

Слово взяла лідер фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що парламентська більшість має поіменно створити коаліцію.

11:30

Юрій Луценко повернувся до мікрофону й заявив, що перевиборів не буде. За його словами, парламентські фракції займаються популізмом.

11:35

Володимир Гройсман призначений прем'єр-міністром України. За відповідне рішення проголосувало 257 народних депутатів.

11:40

Верховна Рада відкликала Володимира Гройсмана з посади спікера українського парламенту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО