У Держдумі РФ прокоментували можливе прем'єрство Гройсмана

Призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром України, ймовірно, зніме деякі «дратівливі моменти» в російсько-українських відносинах.

Таку думку висловив глава комітету з міжнародних справ Держдуми Росії Олексій Пушков, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

Щодо торгово-економічних відносин між Києвом і Москвою, то про можливість їх відновлення говорити поки що рано, вважає російський парламентарій. «Але в цілому ця заміна з точки зору перспектив російсько-українських відносин, у всякому разі, не негативна», – додав він.

За словами Пушкова, знайти «персонажа більш антиросійськи налаштованого, ніж чинний глава кабміну України Арсеній Яценюк, було складно», водночас призначення Гройсмана прем'єром може зняти «деякі дратівливі моменти й ту цілеспрямовану лінію на розрив усіх зв'язків, яку проводив Яценюк».

Голосування за відставку Яценюка та призначення нового прем'єр-міністра України очікується завтра, 14 квітня. Найбільш імовірним кандидатом на посаду глави Кабміну є нинішній спікер парламенту Володимир Гройсман. Згідно з останніми даними, Рада готова підтримати його кандидатуру.

Нагадаємо, в 2014 році Росія ввела свої війська в український Крим і анексувала півострів. Також РФ розв'язала збройний конфлікт на Донбасі, в якому безпосередньо беруть участь кадрові російські військові. Крім того, в Росії незаконно утримуються у в'язницях кілька десятків українських громадян.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО