Савченко погодилася на медогляди та підтримувальну терапію

Українська льотчиця Надія Савченко, засуджена російським судом до 22 років колонії, в понеділок погодилася на проведення медичних оглядів і почала отримувати підтримувальну терапію.

Про це пише агентство «ТАСС», посилаючись на прес-бюро ФСВП Росії, повідомляє «Слово і Діло».

«Напередодні, 10 квітня, Савченко дала свою письмову згоду на проведення регулярних медичних оглядів і почала отримувати підтримувальну терапію», – повідомили у ФСВП.

Відзначається, що за результатами обстеження стан здоров'я Надії Савченко оцінюється як стабільний та задовільний.

Як повідомляється, в понеділок заплановано чергове медобстеження Савченко. «За результатами проведення огляду та клініко-інструментальних досліджень лікарський консиліум повторно оцінить стан її здоров'я», – відзначили у ФСВП.

Нагадаємо, що 22 березня Донецький міський суд Ростовської області засудив Савченко до 22 років колонії загального режиму й штрафу в розмірі 30 тис. рублів за звинуваченням у співучасті в убивстві журналістів ВДТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина. Наразі Савченко утримується в СІЗО Новочеркаська.

Як повідомлялося раніше, адвокат Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що ув'язнену українську льотчицю можна звільнити шляхом помилування або передачі її Україні для відбування покарання згідно з Конвенцією 1983 року про передачу засуджених осіб.

Українська льотчиця Надія Савченко регулярно оголошує сухе голодування, що становить загрозу для здоров'я та життя.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО