Нічний штурм Авдіївки: експерт пояснив, до чого готуються бойовики

Не можна вважати, що вночі терористи провели оперативний наступ, але це була чергова перевірка нас «на вшивість».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів колишній офіцер місії ОБСЄ в Косово, голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи інформацію про те, що бойовики вночі штурмували промзону Авдіївки.

«З військової точки зору, проводити широкомасштабні наступи в нічний час неправильно й вони цього не стануть робити, тому що не завжди вдається забезпечити взаємодію між підрозділами. Це одна з ознак того, що це не повномасштабний наступ. Але те, що вони відчайдушно намагаються відновити контроль над промзоною, – факт», – пояснює Грабський.

«Наробили шуму, намагалися взяти нахрапом, не шкодують своїх людей. Є поранені й з нашого боку», – констатував фахівець.

Як розповів експерт, квітнень і травень – тривожні місяці. Особливо травень, тому що, знаючи пристрасть бойовиків і Кремля до певних дат, є велика стурбованість з приводу того, що може статися в першій декаді травня.

«Ось ближче до цього часу, вони спробують щось зробити. Людей вони не шкодують і не зважатимуть на втрати. Техніки для проведення такої локальної наступальної операції для досягнення певного тактичного успіху в них вистачає», – припускає він.

За його словами, зараз дуже важливо те, що й бойовики зазнають величезних втрат. Нічна атака на Авдіївку, можливо, була одним з елементів істеричної реакції, тому що зараз вони нічого зробити не можуть і просто женуть людей до бою.

Як відомо, вчора секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що не виключає найближчим часом масштабних наступальних операцій російсько-терористичних військ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО