Розенко розповів, за якої умови МВФ дозволить підняти соціальні стандарти

Міжнародний валютний фонд може дозволити українському уряду підвищувати соціальні стандарти більше, ніж це закладено в Державному бюджеті на 2016 рік.

Про це повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМУ.

За словами Розенка, мінімальні зарплати та пенсії в Україні протягом 2016 року загалом зростуть на 12,5%, однак таке підвищення не відповідає реальному падінню рівня життя в країні.

«Єдина проблема в тому, що підвищення соціальних стандартів 2016 року на 12,5% значно відстає від рівня інфляції в країні. Й завдання влади загалом – знайти додаткові джерела фінансування для більшої індексації пенсій і зарплат», – повідомив він.

За словами Розенка, попри те, що зазначене підвищення соцстандартів узгоджене з Міжнародним валютним фондом, організація може погодитися на нього, якщо українська влада знайде додаткові джерела фінансування.

«МВФ нас завжди підтримає, якщо для підвищення соцстандартів є реальний ресурс», – переконаний він.

Нагадаємо, чергове підвищення соціальних стандартів в Україні відбудеться вже за місяць – з 1 травня.

Сам Павло Розенко є досить відповідальним міністром: із 73 його обіцянок 38, тобто 52%, – виконані. Втім, у рейтингу відповідальності членів Кабміну є й більш відповідальні урядовці. Хто саме – дивіться за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО