Обіцяного Абромавичусом скорочення органів контролю не відбулося

Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус не зміг скоротити кількість органів контролю.

Відповідну обіцянку глави МЕРТ «Слово і Діло» зафіксувало ще на початку грудня 2014 року.

Так, станом на 29 березня, за словами очільника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, в країні працюють понад 100 органів контролю.

Як стверджують у Федерації роботодавців України, скорочення кількості органів контролю та їхніх функцій не відбулося. З усіх заявлених відповідно до постанови №442 про ліквідацію органів контролю реально ліквідовано лише один – Державну службу з питань захисту персональних даних.

Водночас внесений урядом законопроект №1578 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України», який був ухвалений Верховною Радою та підписаний Президентом, так і не приніс обіцяного скорочення.

Таким чином, Айварас Абромавичус не виконав власну обіцянку.

Нагадаємо, 10 грудня 2014 року міністр економічного розвитку і торгівлі заявив, що Кабінет міністрів у грудні внесе до Верховної Ради низку законопроектів щодо скорочення кількості органів контролю.

«Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських міністрів та політиків. Так, Айварас Абромавичус дав 44 обіцянки, з яких 25 є виконаними, ще 14 – перебувають у процесі виконання, а 5 – не виконані. Рейтинг міністра складає 57%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО