Сакварелідзе прокоментував своє звільнення

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе прокоментував своє сьогоднішнє звільнення.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він заявив під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі.

«Формальним приводом для цього стало грубе порушення мною прокурорської етики. Я хочу відкрито заявити: так, я порушив прокурорську етику. Але саме в їхньому розумінні цього терміну. В чому ж полягає їхнє розуміння порушення прокурорської етики? Це злодійство, це корупція та кругова порука. Так, таку етику я порушив і завжди порушуватиму. З першого дня призначення на посаду я займався постійною боротьбою саме з цими «правилами етики». Головне завдання, яке було поставлене мені особисто Президентом України, – викорінити цю кланову та корупційну прокурорську етику в Україні», – заявив Сакварелідзе.

За його словами, приводом для звільнення стала заява народних депутатів із сумнівним і кримінальним минулим.

Сакварелідзе також прокоментував порушення кримінальних проваджень проти своїх колег. «Така атака на мене а на мою команду – сигнал про те, що справжні реформи в Україні не потрібні правлячій верхівці. І це факт», – сказав Сакварелідзе.

Про свої подальші плани екс-заступник генпрокурора сказав, що продовжить свою громадську діяльність і буде продовжувати боротьбу за справедливість «разом із братами-українцями».

Нагадаємо, сьогодні Віктор Шокін звільнив Давида Сакварелідзе з ГПУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО